Skip to main content

Over Hilda

Al mijn hele leven ben ik op de een of andere manier bezig met creativiteit en vormgeven. Wat schilderen betreft ben ik begonnen met aquarelleren maar sinds de kennismaking met acrylverf begon het serieuze werk.

Inspiratie en werkwijze
Er zijn veel bronnen waar ik inspiratie uit put. Deze bronnen hebben een enorme verscheidenheid aan oorsprong. Het kan een weergave zijn van een emotionele belevenis maar ook een landschap of iets moois wat me raakt. De dingen die me raken worden weergegeven in een schilderij. Door de verscheidenheid aan inspiratie is mijn werk ook heel divers. Zo kan naast de schoonheid van de papaver, de abstracte weerspiegeling van een interne worsteling op het doek komen. Ik doe dit met een positieve kijk op het leven, wat wordt weerspiegeld door de heldere kleuren. Meestal overheersen de blauwe tinten, maar er zijn ook periodes met veel rood of paars. Er wordt veel laag over laag gewerkt en zowel met kwast als met het paletmes. Soms verwerk ik textiel of wol in mijn werk. Hierdoor ontstaat diepte en contrast. De meeste werken zijn abstract of geabstraheerd.

Achtergrond
Vanaf 1998 heb ik enkele jaren les gevolgd bij Coos Buitenhuis in Zwolle. In die tijd volgde ik ook de opleiding beeldende creatieve therapie. In 2001 studeerde ik af aan de Hogeschool Arnhem/Nijmegen met het medium schilderen. Ik volgde 2 jaar masterclasses bij Anette Wessels uit Nieuwleusen. Buitenlessen kreeg ik van Sjoerdje Hak uit Zwolle en van Han van Hagen uit Zuidwolde. Meer abstracte lessen kreeg ik van Rolina van Vliet uit Hoevelaken. Ik was lid van de schildersgroep Berkum die werd begeleid door Annemarie Geerling.


Per 1 januari 2020 heb ik mijn Praktijk voor Beeldende Therapie en Ontwikkeling gesloten en is er nu weer volop tijd voor schilderen. Sinds 2019 volg ik schilderlessen aan de Vrije Academie in Nunspeet. Mijn voormalige praktijkruimte wordt nu verbouwd tot atelier- en expositieruimte. Vanaf de eerstvolgende Kunst om Dalfsen is ook mijn nieuwe werk daar te zien.